Hjem....Nyheter....Biografi....Låter....Bilder....Gjestebok
Biografi

Jeg ble født på Finnsnes 1. desember 1966. Oppvokst på Bardufoss mellom militære og skientusiaster. En vakker barndom i Sundlia.

Begynte å spille gitar da jeg var ni år. Min kjære bror lærte meg tre gylne grep på sin Landola nylonstrenger. Holdt meg til det akustiske og jordnære i ganske mange år men fikk spara opp til en Ibanez stratkopi da jeg var 14. Fikk like etter en Roland transistorforsterker og en grønn Boss-phaser, gjett om det låt?! Kom i kontakt med et heavyband fra Moen med det vakre navnet ”BZ” i første gym og kjørte på med fuzz og tidvis lynraskt venstrehåndsarbeid... Dette var et band som stort sett var gode på øving og jeg husker knapt en eneste spillejobb. Men de tyna meg til å kjøpe en brukt Les Paul Deluxe Goldtop og det var en fin liten sak. Bytta den dessverre bort etterhvert og den skifta totalt utseende og gikk i hundene(Arnt!!). Dansebandet ”Nameless” tok meg med da jeg var 17 og jeg fikk reist litt rundt på Samfunnshusene i Indre Troms med Les Paul og Marshallcombo. Likte det egentlig ganske godt, men har hørt på opptak at det var relativt selvsentrert gitarspill som ble levert.. Hadde forøvrig også en Ibanez Digital-delay som kosta 4500,- i 1980(Hallo...!)

I 1985 kom jeg inn på Distriktshøgskolen i Bodø. Flytta nedover og satsa stort på økonomi og administrasjon. Spilte ikke gitar blant folk fra jeg var 18 til jeg var 20. Har egentlig angra litt på det i ettertid. I 1987 kom jeg i kontakt med Magne Arntsen og Arnt Strømsnes på Flatvold studenthjem og et nytt Band så dagens lys. Vi ble hetende ” Mr James” og spilte titt og ofte både i Bodø og ellers. Da var man over på Fendergitarer og aller helst Fenderforsterkere. Steinar Angler kom med på trommer og vi holdt det vel gående i 14-15 år. Vi holder det kanskje fortsatt gående for alt jeg vet. Mye moro!!

Da diverse studier og verneplikt var unnagjort i 1991 gikk jeg ut i stummende arbeidsledighet. Fikk meg deltidsjobb i barnehage og spedde smått på med spilleinntekter. Ble kjent med Einar Thorbjørnsen og vi starta coverbandet TarzanBandarzan. Vi spilte vel såpass mye at både vi og publikum gikk lei til slutt. Men det åpna veien inn til gode freelancejobber, både på scene og i studio.

Ottar ”BigHand” tok med Mr. James og Einar Thorbjørnsen på turne i 1993. Vi kom oss rundt i hele landet og traff musikere man ellers bare hadde hørt på nitimen. Fantastisk! Vi spilte med Ottar i ti år og det var en god skole. I 1995 fikk jeg være med Halvdan Sivertsen på tur og jeg har vært vikar for Børge i årene siden det. Siden har det blitt samarbeid med Ola og Lars Bremnes, Dag Kajander, Nordland Teater og utallige freelancejobber i Bodø Domkirke og Bodø Kulturhus.

Jeg begynte å skrive mine egne låter tidlig på nittitallet og holdet dette hemmelig lenge. Jeg gjorde mine første demoer i 2001 og fikk endelig ferdig min første plate i august 2005. Spiller fortsatt med andre artister, jobber på aetat og skriver nye låter kontinuerlig. Har tenkt å fortsette med det!!

Apekat Design - www.apekat.net